O nama

AEROLIT je osnovan sa ciljem da nastavi aktivnost Udruženja za medicinu sporta Srbije (UMSS) u oblasti opreme za sportsku medicinu. Nemogućnost da se dođe do monitora za merenje telesne kompozicije, opreme za merenje aerobne sposobnosti, biomehanike itd. uticao je na UMSS da se bavi opremom podjednako koliko i edukacijom. Na zahtev Tanite osnovan je Aerolit kao firma koja bi zakonski mogla da deluje na tržištu.

U početku je proizvodni program obuhvatao monitore telesnih masti firme Tanita, monitore srčane frekvencije kompanije Polar, kao i program italijanske kompanije Cosmed, lidera u oblasti ergospirometrije. Navedena oprema predstavljala je zlatni standard u radu ne samo lekara i trenera, već i sve većeg broja fitnes instruktora koji rade sa najširom populacijom rekreativaca. Akcenat na praćenju sportista i rekreativaca ovim  je dobila u potpunosti na značaju. Činjenica da su se u oblasti monitoringa srčane frekvencije i merenja aerobne sposobnosti pojavilo mnogo softvera koji rade čak i na mobilnim telefonima uticala je na opredeljenje stručnjaka Aerolita da se posvete samo monitoringu telesne kompozicije.

Referentna lista Aerolit / Tanita

Zahvaljujući edukaciji i saradnji sve značajne medicinske i sportske ustanove koje imaju potrebe da se bave monitoringom telesne kompozicije u Srbiji počeli su to da rade isključivo sa modelom BC 418. Po ovome je Srbije jedinstvena u Evropi, jer retko gde postoji takva posvećenost jednom uređaju, odnosno tehnologiji jedne kompanije.

Ustanova Mesto Tanita model
Klinika za endokrinologiju,  Medicinksi fakultet Novi Sad BC 418
Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Medicinksi fakultet Beograd BC 418
Institut za higijenu, Medicinksi fakultet Beograd BC 418
Institut za kardiovaskulane bolesti Dedinje, Medicinksi fakultet Beograd BC 418
Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma Zlatibor,Čigota. BC 418
Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka Banja BC 418
Bel Medic Beograd BC 418
Dr Ristic Beograd BC 418
Alfa Medic Beograd BC 418
Dynamic Medic Beograd BC 418
Vita Maxima Beograd BC 418
Derma Kragujevac BC 418
Udruženje za medicinu sporta Srbije Beograd BC 418
Republiki zavod za sport Beogard BC 418
Centar za sportsku ishranu i suplementaciju Beograd BC 418
KK Crvena Zvezda Beograd BC 418
Udruženje za pravilan način života i prevenciju Beograd BC 418

Pored vrhunskog modela BC 418 preko 50 fitnes klubova u Srbiji koristi poluprofesionalne modele za merenje telesne kompozcije i procenta telesnih masti, a kompanije Hrebalife, Garmin, Cosmed iskuljucivo koriste modele Tanite u svojim programima.

AEROLIT (recnik simbola) se smatra teofanijom, objavljenjem i porukom s neba. Aerolit je neka vrsta iskre nebeske vatre, božanskog zrna što je palo na zemlju. Prema pradavnim verovanjima zvezde su bile božanstva a komadici koji su se od njih odvajali bili su neka vrsta semena. Aerolit ima zadatak slican andelima, da poveže nebo i zemlju. Aerolit je simbol višeg života kome covek teži.